גירושין

את הליכי הגירושין ניתן לחלק לארבעה נושאים מרכזיים, גירושין/ התרת הנישואים, משמורת, מזונות ורכוש.

את התביעות ניתן לנהל בבית-המשפט לענייני משפחה או בבתי-הדין הדתיים, כאשר לעיתים נושא מסויים ידון בבית-המשפט לענייני משפחה ונושא אחר בבית-הדין הדתי.

כתפיסת עולם מאמין עורך דין קמנצקי שיש לנסות ולמצות הידברות בין הצדדים על מנת להגיע להסכמות שיחסכו לצדדים משאבים רבים אולם בעיקר ישמרו על היחסים במשפחה.

כאשר לא ניתן להגיע להסכמות, פועל עורך דין קמנצקי בנחישות ונחרצות לטובת הלקוח על מנת להשיג את התוצאה המיטבית עבורו בזמן הקצר ביותר.

בניסיון לצמצם את המחלוקות בין הצדדים הכניס המחוקק חובת "יישוב סכסוך" בטרם הגשת תביעות.

כאשר אחד הצדדים סבור שמערכת היחסים הגיע לקיצה, תכנון מקדים עשוי להקנות יתרון ממשי אשר יביא לתוצאה מיטבית.

  • גירושין/ התרת הנישואים

ככלל בני זוג בני אותה הדת יתגרשו בבית-הדין הדתי של אותה העדה היהודים בית-הדין הרבני, המוסלמים בבית-הדין השרעי והדרוזים בית הדין הדרוזי. בנצרות אין צורך בגירושין אלא די בפירוד, כאשר משכו ודרכו תלויים בזרם אליו משתייכים הצדדים.

כאשר מדובר בבני זוג מדתות שנות או כאשר אחד מבני הזוג חסר דת, הנישואין יותרו בבית-המשפט לענייני משפחה.

אצל היהודים נהוג שהבעל מתחייב ביום הנישואין ב"כתובה" ואילו בדתות האיסלאם חותם הבעל על "מוהר". מדובר למעשה בשטר והתחייבות של הבעל כלפי האישה ולא אחת לצד תביעות הגירושין ינוהלו תביעת כתובה/ מוהר, כאשר אצל הדרוזים נהוג לפסוק פיצויים בגין "גירושין שרירותיים". 

ניהול נכון של הליכי הגירושין יכול לסייע ללקוח להשיג את התוצאה המיטבית.

  • משמורת והסדרי ראיה

"הבטן הרכה" בתחום המעמד האישי. לא אחת מנסה כל צד למשוך לכיוונו ולעיתים אף משתמש בילדים ככלי ניגוח ואף אמצעי לחץ להליכים אחרים.

בתביעות אלו וכאשר אין הסכמה בין הצדדים בוחן בית-המשפט את "טובת הילד", באמצעות חוות דעת (תסקירי עובדת סוציאלית/ פסיכולוגים), בדיקת מסוגלות הורית, ראיות, ובנסיבות מסויימות יקיים מפגש עם הקטינים ויעמוד על רצונם.

היות ומדובר בנושא רגיש אשר יכול להשליך על בריאותם הנפשית של הילדים, רואה עורך דין קמנצקי את הילדים כלקוחותיו וכאשר הדבר ניתן מנסה להגיע להבנות והסכמות בכל הנוגע להסדרי הראיה והמשמורת ובכך לצמצם את הזעזוע שחווים הילדים ולשמר ערוץ תקשורת בין ההורים.

כאשר לא ניתן להגיע להסכמות, פועל עורך דין קמנצקי באופן נחרץ ובלתי מתפשר בכדי להביא ללקוחותיו את התוצאה המיטבית כאשר טובת הילדים לנגד עיניו.

  • מזונות

תחום המזונות מחולק לשניים, מזונות אישה ומזונות ילדים.

הזכות למזונות ילדים היא של הילד, לכן אין כל משמעות אם נולד לזוג נשוי, ידועים בציבור או קשר מזדמן.

מזונות הילדים כוללים בחובם את צרכיו של הילד, מדורו (מגוריו), הוצאות חינוך והוצאות בריאות.

בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי בכל הנוגע לחיוב במזונות הילדים. דת המתדיינים, גיל הילדים, הסדרי הראייה והכנסות הצדדים הם חלק מהפרמטרים המשפיעים על גובה המזונות.

לצד המעבר מ"מזונות מינימליים" ל"צרכים חיוניים" השיבו בית-המשפט את "דמי הטיפול" ו"הורה מרכז".

תביעת המזונות יכולה להתברר בבית-המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הדתיים.

בעבר היה בית-הדין הרבני מקום מפלטם של הגברים ואילו הנשים חששו מפניו והעדיפו את בית-המשפט לענייני משפחה. נוכח השינויים בשנים האחרונות הן בבתי-המשפט לענייני משפחה והן בבתי-הדין הרבניים ניתן לראות שינוי במגמה. בנסיבות מסויימות בתי-הדין הרבניים פוסקים מזונות גבוהים מאלו שנפסקים בבית-המשפט לענייני משפחה. בחירת הערכאה אליה יוגש ההליך ודרך ניהולו משפיע באופן ישיר על גובה המזונות שיפסקו בסוף.

  • רכוש